O mistrovský titul v ragby 7s se utká osm týmů

O mistrovský titul v ragby 7 se utká osm týmů

 

Už tento víkend se na Rugby Stadionu Eden v Praze uskuteční Mistrovství České republiky v sedmičkovém ragby. Jedná se o významnou sportovní událost, která přiláká nejlepší týmy z celé země.

 

  1. ročník prestižního turnaje se bude konat 29. a 30. 6. 2024 a nabídne obří porci 32 zápasů zápasů, které určí nejlepší tým republiky v této dynamické a rychlé verzi ragby. Program soutěže o českého mistra doplní ještě turnaj rozvojové úrovně.

 

V hlavním klání představí například loňský vítěz RC Tatra Smíchov a vicemistr minulého roku RC Slavia Praha, dále RC Praga, RC Sparta Praha, po pauze se vrací také sedmičkáři RC Mountfield Říčany.

 

Po hřišti v pražských Vršovicích bude běhat spoustu českých reprezentantů, včetně hráčů, kteří o před pár dny vybojovali druhé místo na turnaji mistrovství Evropy úrovně Trophy nebo čelili síle New Zeland Ambassadors.

 

Ragby se zrodilo v Anglii v první polovině devatenáctého století. „Sedmičková verze,“ která se hraje v sedmi hráčích na každé straně, vznikla ve Skotsku v roce 1872. Brzy se se stala velmi populárním díky své rychlosti a dynamičnosti a je součástí olympijských her od roku 2016.

 

„Konání domácího šampionátu v sedmičkách u nás v Edenu bereme velmi vážně. A to nejen proto, že RC Slavia Praha obhajuje loňské stříbro,“ říká prezident pořádajícího klubu Jan Stránský.

 

Účastníci:

Mistrovská úroveň: RC Tatra Smíchov, RC Slavia Praha, RC Sparta Praha, RC Praga Praha, RC Přelouč, RK Petrovice, RC Bystrc, RC Mountfield Říčany

Rozvojová úroveň:RC Havířov, RC Olomouc, RC Tatra Smíchov U23, TJ Sokol Mariánské Hory, Ragby Olymp

 

Rozlosování utkání naleznete   ZDE 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.