Extraliga v Edenu bude! Áčko zvládlo odvetu v Brně

RC Slavia Praha se po roce vrací do extraligy, kam patří. Hráči a celý realizační tým vyslyšeli přání fanoušků, partnerů, vedení klubu. Výhrou 26:20 v odvetě baráže s Dragonem Brno pokořili poslední překážku k návratu mezi rugbyovou elitu.

 

„V jarní sezóně jsme vyhráli všechna utkání, bravo!“ raduje se prezident klubu Honza Stránský.

 

Návrat do nejvyšších pater tuzemských soutěží se nerodil snadno. Do odvety jsme vstupovali s náskokem pouhých dvou bodů. Naštěstí hned v úvodu rozdíl navýšil pětkou Jakub Pospíšil a poté vybojoval dalších pět bodů další skvělou akcí David Miřácký. Na snížení dragonského Viléma Zuzanika rychle reagoval náš Daniel Křehlík a vedení tak zůstalo ve dvouciferných číslech. Poslední pětku sešívaných položil David Miřácký, jenž jen potvrdil dominanci červenobílého celku.

 

„Příprava na odvetu byla jednodušší, protože už každý z nás věděl, co očekávat a po výhře doma byla dobře nastavená hlava. Mám pocit, že o výsledku rozhodla větší chuť a touha se vrátit do extraligy,“ komentuje průběh utkání trenér A mužstva Martin Javůrek, který vyzdvihuje i výraznou podporu do Brna dorazivší Tribuny dřevák. Její zástupci přivezli z Prahy famózní choreo, představující sešívaného bojovníka s usetnutou dračí hlavou, symbolující město Brno.

 

Příští rok na jaře se tak do Edenu vrátí vytoužená extraliga. „Chceme dokázat, že do ní patříme a rozhodně nechceme zůstat na chvostu, ale bojovat o první čtyřku a play off,“ slibuje šéf trenér Martin Javůrek.

 

Vybrané hráče nyní čeká několik reprezentačních povinností a poté už se musí připravit na MČR v 7 rugby, které se uskuteční u nás v Edenu na konci června, kde obhajujeme stříbro z loňska a míříme na zlato.

 

FOTO :  Dan Cídl

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.